Kom och se!

Det är väldigt svårt att vittna om Jesus idag. Egentligen har det väl alltid varit svårt. Jesus är kontroversiell och säger helt andra saker än de vi människor i oss själva vill höra. Han ger oss bilden av hur vi skall vara för att vara rättfärdiga i Guds ögon, Han låter oss förstå att vi inte klarar av det. Att vi aldrig kommer att klara av det. Oavsett hur nära Jesus vi lever, så kommer vi alltid till korta. Men Han säger också att det vi inte klarar, det har Han redan gjort. Det finns inte något vi klarar, inget vi kan göra med ett rent hjärta, alltså har Han gjort allt!

Men så borde det då vara lätt att berätta för andra om detta: du behöver inte göra något, Han har gjort allt! Nej, för det är inte sådant vi vill höra. Vi vill bidra själva. Vi vill göra rätt för oss. En annan anledning till att det är så svårt, detta med Jesus, är att vi tror att vi vet vad det handlar om. Vi tror att vi vet vad det innebär att vara en kristen och hur man skall leva som en kristen. Vi har så många fördomar idag. Vi har så mycket kunskap och är så visa, och
egentligen så vet vi ingenting.

Jesus säger: ”Kom och se!” Det spelar ingen roll hur mycket vi tror oss kunna, eller hur mycket vi lyssnat på andra som kan, eller läst böcker av andra som kan och vet; det är bara hos Jesus som vi verkligen kan få SE! I Bibeln visar Han oss på sanningen, och när vi möter sanningen och tar emot den: då blir vi fria!

Vi önskar att Jesus genom oss skall säga ”kom och se”, så att vi tillsammans kan få sätta oss ner, läsa Guds ord, möta Honom, höra och förstå sanningen och så bli fria!

/Ingeborg

Annonser

1 Response to “Kom och se!”


  1. 1 Ida Gustafsson augusti 20, 2011 kl. 13:07

    Otroligt träffande. Ska vara med och be för er och att Jesus ska få vara teamledare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Jesus: "Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd."
(Joh 10:10)

Gör sällskap med 5 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: