Guds Ord

I torsdags fick vi, jag och Josef, hålla andakter i två klasser på LM Engströms gymnasium. Vi hade 10 minuter för varje andakt, så det var en ganska liten del av arbetsdagen, men en som krävt en del förberedelser och bön. För det är ju detta som det handlar om; att få förmedla Guds Ord. Jag var både nervös och upprymd över detta fina tillfälle.

Först hade Josef en andakt, där han jämförde Guds förlåtande och uthålliga kärlek med människors bristfälliga och villkorliga kärlek. Gud är kärlek, det vet de flesta, men vad innebär det? Han använde jämförelsen med otrohet, hur Gud haft ett otroligt tålamod med oss människor trots att vi så ofta vänt Honom ryggen. Därför att Han är så kärleksfull, behöver vi inte oroa oss om vi vänder oss till Honom; det är ju det Han önskar.

Efter detta fick jag tillfället att under nästa morgonandakt tala om att den kristna tron inte är en filosofi eller en teori, utan bygger på verkliga historiska händelser. Vi tror inte bara att det finns ett liv efter döden, vi har ögonvittnen som såg Jesus efter att Han uppstod. På samma sätt är inte tron för oss en teoretisk sak utan gemenskap med en levande Jesus. Han var död, men Han lever!

Vilken fantastisk sak det är att få berätta om dessa underbara saker! Och att få be för eleverna på skolan. Alla tror inte, andra kanske vacklar i tron, men i detta vill vi förmedla Guds Ord, som skapar och styrker tron.

//Thomas

Annonser

0 Responses to “Guds Ord”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Jesus: "Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd."
(Joh 10:10)

Gör sällskap med 5 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: