När Herren är med oss, vem kan då gå oss emot?

Att arbeta i evangelisationsteam är en dans på rosor, dvs det finns gott om taggar att trampa på. I början skrev vi en del om hur vi upplevde att Gud lade till rätta för att vi skulle kunna arbeta i team under det här året, till trots för att det är helt nytt och att ekonomiska medel saknades helt. Nu vill jag också skriva något om en del av de hinder som djävulen lagt ut för oss. För även om vi vet och också ser på många sätt att Gud är med oss i vårt arbete, så kan ibland de ”käppar i hjulen” som den onde sätter, upplevas starkare och göra oss modlösa. För mig och Thomas har det varit konkreta saker som försvårat vårt engagemang i teamet och för Josef har därför bördan blivit extra tung. Utan Josefs uthållighet och hårda arbete hade teamet inte varit vad det är.

Gud välsignade oss alla med extrajobb, redan innan vi drog igång i höstas och det är vi mycket tacksamma för. Tyvärr är det på detta planet som det trasslat till sig en del. Thomas fick väldigt mycket att göra i början som ungdomsledare i en församling, och det krockade dessutom en del med teamarbetet. Detta har väl till stora delar löst sig bra, även om det i perioder kan bli ganska mycket jobb på en gång.

För min del har jag under hela början av hösten slitit med motivationen och inte känt någon arbetsglädje. Till stora delar berodde detta på att jag hade  svårt att återanpassa mig till det svenska klimatet. Jag är glad att vara hemma igen och lycklig över att få ha så mycket tid med familjen. Men de två åren borta, i en helt annan kultur, har ändrat mig mer än jag själv begriper och det gör att jag ofta ställs inför situationer och reaktioner hos mig själv, som jag inte känner igen. Livet här hemma är inte som det var när jag reste. Till det yttre är det likt, men inom mig själv är det en helt annan värld. Jag har fått börja om, och försöker lära känna mig själv på nytt. Det är enormt svårt och nästan trist, eftersom att jag många gånger känner att jag saknar mitt gamla jag. Den som alla känner igen. Den som alla förväntar sig att jag skall vara.

Förutom det, så jobbade jag i princip hela sommaren och kastades på så vis direkt in i det stressiga samhälle som vi har här hemma. Jag hade gjort slut på all min energi redan när teamarbetet drog igång, men hade stora förväntningar på det jobbet och trodde att nu: äntligen, skulle jag få göra det jag egentligen vill göra. Så blev det inte. Istället blev det en riktigt jobbig höst, där jag inte alls kunde känna den glädje jag borde känna över att få vara min Herres redskap. Jag har mycket sällan fått turer på mitt extrajobb som passat in de två dagarna i veckan då jag är ledig från teamet, utan istället jobbat dubbelt, många dagar. Allt pendlande in och ut från stan tar också mycket tid och energi.

Även om jag fortfarande är trött och många mornar avskyr att stiga upp för att resa in till stan, så går det åt rätt håll. Jag vet att det är här Gud vill att jag skall vara och tack och lov så beror inte arbetet på hur jag mår eller vad jag lyckas uträtta, därför att jag vandrar i de gärningar som Gud redan har förberett. Han håller allt i sin hand! Dock får ni gärna vara med och be för detta i fortsättningen. Be också gärna:

 • Att vi alltid skall ha fokus klart och tydligt riktat mot målet: Jesus!
 • Att Jesus skall vara vår styrka och vår glädje.
 • Att praktiska problem skulle lägga sig till rätta, så att vi slapp ödsla så mycket energi på sådant.

Tacka också gärna för allt det goda som Herren välsignar oss med var dag! Gud är god! …och med Honom vid vår sida; Vem kan då vara emot oss?

/Ingeborg

Annonser

3 Responses to “När Herren är med oss, vem kan då gå oss emot?”


 1. 1 Björn november 5, 2011 kl. 09:51

  ”Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.” (Joh 14:27)

 2. 2 gbgteamet november 5, 2011 kl. 13:13

  Tack Björn, för den uppmuntran!

 3. 3 erikjandersson november 6, 2011 kl. 00:01

  Tack Ingeborg för din fina och ärliga beskrivning. Jag förstår din kamp med att komma ”hem” till Sverige, och jag gläds samtidigt över att du vågat satsa på mission också i Sverige, genom Göteborgsteamet.
  Gud välsigne dej och de andra i teamet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Jesus: "Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd."
(Joh 10:10)

Gör sällskap med 5 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: