Bönen som bär.

Igår mötte vi än en gång Olle Fogelqvist som är en av teamets mentorer. Återigen blev vi mycket uppmuntrade! Det är en välsignelse att få ha mentorer som kan ge så mycket inspiration och som ber för oss!

Olle läste om den lame mannen som blev nerfirad genom taket till Jesus för att bli helad. Jag slogs av följande verser: ”Men när de för folkmassans skull inte fann någon möjlighet att ta sig in med honom, gick de upp på taket och firade ner mannen på båren mellan takstenarna, mitt framför Jesus. Jesus såg deras tro och sade: ”Min vän, du har fått förlåtelse för dina synder.” Luk 5:19-20

Här är det fullpackat med folk runt Jesus, och det verkar omöjligt att komma fram till honom. De här männen har dock inte gett upp hoppet, utan går lös på taket. Något de inte gjorde förgäves. Mannen hamnade mitt framför Jesus!

I vår teamvardag så känns det många gånger ganska hopplöst. Ibland får vi inga samtal med någon, och en del av dem vi får kan kännas meningslösa och se ut att inte leda någonvart. Tanken kan slå en: Hur skall han/hon någonsin komma till tro på Jesus?

Här gäller det att inte ge upp! Vi har ett vapen som är otroligt starkt, Guds ord och bönen! Genom bönen kan vi bära dessa människor fram till Jesus. Det kan se så mörkt och hopplöst ut, men om vi inte ger upp utan är uthålliga i bönen, så kan det plötsligt visa sig att det går att göra hål i taket och ta sig fram till Jesus på ett annat sätt. Vägen till himlen är bara en, men vägarna till Jesus är många! Många gånger får vi påminna varandra om detta i teamet; vi ser kanske ganska sällan någon frukt, men vi skall fortsätta att så! Har vi fått så, är arbetet inte förgäves. Då får vi genom bönen lämna det i Guds händer och lita på att Han tar hand om skörden.

På samma sätt får ni vara med och bära oss i era böner. Be att vi får tillfällen att så. Be också gärna att det som sås får landa i god jord, och växa till. Så att vi, när Jesus kommer tillbaka, är en stor skara som tillsammans får gå in i Hans rike och dela den eviga festen!

Gud välsigne er! // Ingeborg

Annonser

0 Responses to “Bönen som bär.”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Jesus: "Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd."
(Joh 10:10)

Gör sällskap med 5 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: