Bibel+Nordnorge=Fantastiskt

Vecka 6 var teamet på Kortkurs i Tromsö, Thomas berättar om veckan:

Det är lördag, och vi i teamet kan se tillbaka på en underbar vecka i Tromsö. Vecka 6 har vi i teamet haft ledigt från skolorna för att få vara med på en kortkurs på Fjellheims bibelskola. Veckan har varit ett tillfälle att få vara i Guds närhet, att få söka Hans ansikte och vila. ”Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro.” (Ps 23:2)

Varje dag har vi fått ta del av god  bibelundervisning. Ett speciellt fokus har varit mötet med de som inte tror, hur vi ska försvara vår tro från den kritik vi möter från vår omgivning, men också fundera över den kärlek och omsorg som Jesus har för alla de människor vi träffar. Vi har också fått fördjupa oss i Bibelns många karaktärer; Jakob, Josef och Saul. I dessa personer har vi fått se mer av oss själva, hur vi som människor är, men framförallt har vi fått se mer av vem Gud är, i Hans agerande med dessa människor.

Varje dag har vi också haft ”lönnkammartimme”, en tid avsatt för att själv få söka Gud, be och läsa i sin Bibel. För mig har detta varit minst lika värdefullt som undervisningen. Speciellt eftersom man inte har några åtaganden under denna vecka. Det är lätt (i alla fall för mig) att mina andakter kretsar kring de andakter och de uppgifter jag har. Men att få söka Gud för Hans egen skull, och att få berätta om alla sina önskningar för Honom, har varit riktigt gott.

Vi i teamet är mycket tacksamma för det vi fått ta emot från Jesus den här veckan. Vi har fått ha god gemenskap med härliga norska syskon i tron och njuta av den vackra fjällmiljön (utsikten i matsalen är fantastisk!). Vi kommer tillbaks till Göteborg med en ny längtan efter att få tjäna ungdomarna på de skolor vi är satta på, vi vill få dela med oss av det goda vi har i Jesus!

Ni är med i detta, om ni ber för oss och understöder oss. Gud hör bön, och det är era böner som bär och styrker oss. Vi har under tiden i teamet upplevt gång på gång hur saker lagt sig tillrätta för oss. Vi tackar Gud för hans godhet, och vi tackar Honom för alla er som står med oss i detta.

Gud välsigne er alla! //Thomas

Annonser

0 Responses to “Bibel+Nordnorge=Fantastiskt”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Jesus: "Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd."
(Joh 10:10)

Gör sällskap med 5 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: