Helgdagen, en glädjens dag!..?

Vi har varit i Israel! …och för att inte göra alla Israel-fantaster upprörda så skall jag inte uttala mig om alla stenar och ruiner vi besökte, det överlåter jag åt någon av de andra, om det skulle börja klia i deras fingrar en dag. Nej, istället tänker jag berätta om vad som gjorde mest intryck på  mig under resan. Jag berörs inte så mycket av platser, men däremot av människor! På fredagskvällen befann vi oss utmed den västra muren för att se när judarna firade in shabbat.

Vilken glädje! Det var inte bara bön och läsning av Torah längs muren, utan också sång och dans. Mot slutet när ett gäng killar bildade ring och sjöng för full hals fick jag samma lycko-känsla som man får när man närmar sig Gamla Ullevi och hör hur klacken värmer upp på läktaren innanför. Det träffade mig. Tänk att kunna känna på samma sätt inför helgdagen och gudstjänsten! Och vi, som dessutom har fått lära känna Jesus som vår frälsare, som vet att vi står helt rena inför Gud genom Kristus, vi om några borde ju fröjdas över helgdagen!

Som oftast är jag snarare seg och ovillig att kliva upp ur sängen för att resa till gudstjänst, när jag egentligen borde glädja mig mer över det än över en fotbollsmatch, som förvisso kan vara helt underbar, men ändå inte ger mig något som helst hopp för evigheten. Att se judarna sjunga och dansa runt av glädje, blev en tankeställare för mig!

 

//Ingeborg

Annonser

0 Responses to “Helgdagen, en glädjens dag!..?”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Jesus: "Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd."
(Joh 10:10)

Gör sällskap med 5 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: