Missionsmarken har flyttat till Sverige!

För hundra år sedan var Sverige med och sände 100-tals med missionärer ut till andra länder där evangeliet fick bryta ny mark. Detta arbete måste fortsätta!

Men idag har vi ett annat Sverige jämfört med då. Att kalla Sverige för ett kristet land är inte så självklart och kan skarpt ifrågasättas. Mission behövs idag här hemma i Sverige. En av dina grannar har förmodligen aldrig hört talas om Jesus. Din arbetskamrat tror att kristendomen handlar om att vara snäll och eftersom han ger pengar till Röda Korset tror han att han kommer till himmelen. På gatorna har vi människor som tigger pengar för att överleva dagen.

Varför missionerar vi? Gör vi det för att Jesus har befallt oss att göra det och att vi därför känner oss tvingade att göra som han har sagt? Ja, en del upplever nog det så. Men tänk efter lite grand: Detta faktum att Jesus har dött på korset för alla människors synder, i djup kärlek längtar efter att ha gemenskap med sin skapelse, att skulden är betalad och att vägen till himmelen är öppen – detta tror vi är sant, ja det är sant på riktigt. Det är inte en flummig och tom teori utan den djupaste verkligheten. Ett ord om Jesus kan vara skillnaden mellan liv och död, himmel eller helvete. Då blir inte missionen ett tvång utan en längtan efter att få berätta om honom som är räddningen om min allra bäste vän. Men vi kan inte stå med korslagda armar och se människor gå mot förtappelsen.

Göteborgsteamet arbetar med att berätta om Jesus för skolungdomar. De längtar efter att höra om Jesus, få ställa sina frågor, att få frid med Gud. Men inför hösten har vi ännu inte ett färdigt team. Vi behöver personer som är beredda att hålla kortare andakter(5-15 min) till ungdomar och vi behöver en teamledare som brinner för Jesus, ungdomar och som tror på teamtanken.

Be Gud att detta missionsfält inte står tomt till hösten, be att Gud sänder arbetare ut i sin skörd – kanske är det du?

/Josef

Här kommer lite bilder från helgens läger i Hyssna

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

0 Responses to “Missionsmarken har flyttat till Sverige!”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Jesus: "Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd."
(Joh 10:10)

Gör sällskap med 5 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: